Follow us

Γλώσσα meunière

Γλώσσα meunière

Υλικά

Υλικά για 6 άτομα

6 γλώσσες των 400 γρ.

60 γρ. βούτυρο αγελαδινό

30 ml ελαιόλαδο

80 γρ. αλεύρι

1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα ψάρια από εντόσθια και λέπια, τα πλένουμε και τα αλατίζουμε.

Αφήνουμε να μείνουν με το αλάτι 30’.

Βάζουμε αλεύρι σε ταψάκι και αλευρώνουμε τα ψάρια τινάζοντας το περίσσευμα.

Βάζουμε στη φωτιά ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

Ροδίζουμε τις γλώσσες για 2’ από κάθε πλευρά και προσθέτουμε στο τηγάνι το βούτυρο.

Τις γυρίζουμε προσεκτικά με σπάτουλα και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά ραντίζοντας συχνά τα ψάρια με το βούτυρο του τηγανιού.

Το βούτυρο θα πρέπει να πάρει καστανό χρώμα (beurre noisette).

Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε σε πιατέλα.

Στύβουμε το λεμόνι μέσα στο βούτυρο, ανακατεύουμε και ραντίζουμε τα ψάρια.

Συνοδεύουμε με πατατούλες στον ατμό και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Επίσης...

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

3 συνταγές για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.