Υλικά
600 γρ. καρότα
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 αβγά
20 cl κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. κορν φλάουρ
½ κ.γλ. κύμινο σε σκόνη
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα άνηθου
1 κ.σ. βούτυρο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι, πιπέρι
30 cl κρέμα γάλακτος
μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καρότα, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά, σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα περνάμε από το μούλτι, να γίνουν ένας λείος πουρές.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, την κρέμα με το κορν φλάουρ, το κύμινο, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Ενσωματώνουμε στο μίγμα τα καρότα, αλάτι και πιπέρι. Το μεταφέρουμε σε στρογγυλή ή μακρόστενη φόρμα του κέικ, καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, για 30' περίπου.
Συνοδεύουμε με μια εύκολη σάλτσα άνηθου: Σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι και τον άνηθο με αλάτι και πιπέρι. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε λίγο μοσχοκάρυδο, στη μύτη του κουταλιού, και περνάμε το μείγμα από το μούλτι, να γίνει βελούδινο (στο χτύπημα ίσως χρειαστούν 1-2 κ.σ. νερό).
Tip
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το καρότο με κίτρινη κολοκύθα ή μπρόκολο.