Υλικά
6 φύλλα κρούστας
ελαιόλαδο για την επάλειψη των φύλλων
500 γρ. στήθος κοτόπουλου σε κυβάκια
1 σκαφάκι λευκά μανιτάρια σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κλαδάκι δεντρολίβανο ή 1 κ.γλ. ξερό ή λίγο φρέσκο θυμάρι
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τριμμένα κίτρινα τυριά
4 αβγά
1 φλιτζ. γάλα
αλάτι
λίγο τριμμένο τυρί και τριμμένη φρυγανιά για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα λαδωμένο ταψάκι στρώνουμε "πατσαβουριαστά" τα φύλλα, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200°C για 15'. Δεν θέλουμε να ψηθούν εντελώς, αλλά να στεγνώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το δεντρολίβανο ή το θυμάρι, το κρεμμύδι και αλάτι, μέχρι να ροδίσει καλά. Συνεχίζουμε σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσουν και να απορροφήσουν τα υγρά τους. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα και τα τυριά και προσθέτουμε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια.
Λαδώνουμε μια φόρμα του κέικ χωρίς τρύπα στη μέση. Σπάμε σε ακανόνιστα κομμάτια το φύλλο και τα ρίχνουμε στη φόρμα. Προσθέτουμε το μίγμα, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και φρυγανιά και ψήνουμε στους 180°C, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να φουσκώσει το σουφλέ.
Tip
Για να κόψουμε εύκολα το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια, το αφήνουμε για μισή ώρα στην κατάψυξη να σφίξει.