Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλου
1 κ.γλ. κόκκους πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
προαιρετικά, κουσκούς για να συνοδεύσουμε
Για τη σος
1 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
χυμό από 2 λεμόνια
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μούλτι τον μαϊντανό με όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σος, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές τα φιλέτα του κοτόπουλου, πασπαλισμένα με τα πιπέρια, την πάπρικα και αλατοπίπερο.
Προσέχουμε να μην τα παραψήσουμε: με μια ελάχιστη σχισμή στα κομμάτια, έχουμε το νου μας να τα κατεβάσουμε από τη φωτιά τη στιγμή ακριβώς που το εσωτερικό τους θα αλλάξει χρώμα από ροζ σε λευκό.
Σερβίρουμε τα φιλέτα με τη σος μαϊντανού.
Μπορούμε όμως να τα συνοδεύσουμε και με κουσκούς, που θα φτιάξουμε μέσα σε δυο λεπτά: Βάζουμε το κουσκούς σε ένα μπολ μαζί με ζεστό νερό, ίσα ίσα να το καλύπτει.
Μόλις απορροφήσει το νερό, είναι έτοιμο (για πιο πολλή νοστιμιά, μπορούμε να το ζεστάνουμε για 2' σε ένα κατσαρολάκι με 1 κ.σ. βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς).
Tip
Αντί για μαϊντανό, μπορούμε να βάλουμε στη σος φρέσκο βασιλικό.