Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε κυβάκια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 κ.γλ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
χυμό από 2 λεμόνια
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 μικρό ποτηράκι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανό & ξύσμα από 1 λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το σκόρδο, το τζίντζερ, το κρεμμύδι και αλατοπίπερο και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 10' περίπου, μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει το κοτόπουλο. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ μέσα στο κρασί, το ρίχνουμε στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού, συνοδεύοντας με ρύζι ή τηγανητές πατάτες.
Tip
Αντί για κορν φλάουρ, μπορούμε να δέσουμε τη σάλτσα με 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος.