Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
χυμό από 2 πορτοκάλια
χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 πρέζα κανέλα
2 κ.σ. μέλι
2 φακελάκια τσάι Earl Grey
1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ περασμένη από το μούλτι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε ένα δυνατό τσάι με τα 2 φακελάκια σε μια μεγάλη κούπα νερό.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με την κανέλα μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με τον χυμό των πορτοκαλιών και του λεμονιού. Προσθέτουμε το ξύσμα, τα κρεμμύδια και την ντομάτα, το τσάι, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Στο τέλος ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Αφήνουμε το φαγητό να πάρει άλλη μια βράση και το σερβίρουμε με λευκό ρύζι μπασμάτι.
Tip
Mπορούμε να το φτιάξουμε και με χοιρινό ή με μοσχαράκι, αλλά και με κουνέλι.