Υλικά
1 διπλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε χοντρές λωρίδες
1 ξύλο κανέλας
1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ περασμένη από το μούλτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 ποτηράκι λευκό κρασί ή μοσχάτο γλυκό
1 κ.σ. ρίγανη
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε χαμηλή κατσαρόλα ή στο γουόκ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο μαζί με την κανέλα και από τις δύο πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 15'-20'.
Προσθέτουμε στο τέλος τη ρίγανη.
Στο μεταξύ, σε αντικολλητικό τηγανάκι καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά τα αμύγδαλα.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο πασπαλισμένο με τα αμύγδαλα.
Tip
Ταιριάζει με λευκό ρύζι μπασμάτι ή με πιλάφι καρολίνα.