Υλικά
1 δόση από τη βασική συνταγή για φύλλο (4 φύλλα)
2 στήθη από κοτόπουλο
4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
5 κ.σ. αλεύρι
2 ποτήρια ζεστό γάλα
1 αυγό
2 φλιτζ. τριμμένα κίτρινα τυριά
1 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό το κοτόπουλο. Το στραγγίζουμε και όταν κρυώσει το κόβουμε κατά μήκος με τις ίνες του σε πολύ πολύ λεπτές λωρίδες (αυτή η δουλειά γίνεται καλύτερα με το χέρι).
Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και με τον αυγοδάρτη το ανακατεύουμε καλά με το αλεύρι. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και με γρήγορες κινήσεις (καλύτερα με κουτάλι) ενσωματώνουμε το αυγό και τα τυριά. Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό, μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε μεταλλικό καλά λαδωμένο ταψί απλώνουμε πατσαβουριαστά και καλά λαδωμένα τα δύο φύλλα, βάζουμε από πάνω τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα, επίσης λαδωμένα.
Λαδώνουμε την επιφάνεια, χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.
Tip
Αν την κάνετε με έτοιμο φύλλο, διαλέξτε ζύμη κουρού ή χωριάτικο φύλλο, το οποίο χρειάζεται πολύ λάδι για να νοστιμίσει και να βγει τραγανό.