Υλικά
1 κιλό μπούτι γαλοπούλας κομμένο σε παϊδάκια
2 πορτοκάλια με τη φλούδα κομμένα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένο
3-4 κλωναράκια φασκόμηλο
3-4 κλωναράκια θυμάρι
1 ξύλο κανέλας
1 δαφνόφυλλο
150 γρ. βούτυρο αγελάδος
χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.γλ. μπούκοβο ή γλυκιά πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Τοποθετούμε σταυρωτά το ένα πάνω στο άλλο δύο κομμάτια χαρτί ψησίματος.
Στρώνουμε στη βάση το σκόρδο, το φασκόμηλο, το θυμάρι, το δαφνόφυλλο, αλάτι, πιπέρι και τη μισή πάπρικα.
Βάζουμε στη σειρά τα παϊδάκια εναλλάξ με μια φέτα πορτοκάλι, αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα και σκορπάμε πάνω το λεμόνι, την υπόλοιπη πάπρικα, το βούτυρο και το ξύλο κανέλας. Αν έχουν περισσέψει φετούλες πορτοκαλιού, τις βάζουμε κι αυτές από πάνω.
Κλείνουμε καλά το πακέτο και το τυλίγουμε σφιχτά με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε το πακετάκι σε ταψί που να το χωράει ίσα ίσα και ψήνουμε για 1 ώρα.
Ανοίγουμε το πακέτο από πάνω και ψήνουμε για άλλη ½ ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Tip
Το κάνουμε και με μπουτάκια ή στήθος κοτόπουλου. Του ταιριάζουν επίσης ο αστεροειδής γλυκάνισος, το τριμμένο μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι.