Υλικά
1 κοτόπουλο σε μερίδες
2 κ.σ. μουστάρδα γλυκιά ή πικάντικη
χυμό από 2 λεμόνια
2 πιπεριές Φλωρίνης σε μεγάλα καρεδάκια
4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 κ.σ. διάφορα ολόκληρα πιπέρια
1 κοφτή κ.σ. ρίγανη
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
300 γρ. κεφαλογραβιέρα σε κύβους
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας το κοτόπουλο με όλα τα υπόλοιπα υλικά, ώστε να πάει παντού το αλάτι και να ανακατευτούν ομοιόμορφα τα υλικά.
Κόβουμε τρία μεγάλα κομμάτια χαρτί για ψήσιμο, απλώνουμε στο κέντρο τα υλικά μας και τυλίγουμε σε σφιχτό πακέτο, το οποίο στη συνέχεια θα τυλίξουμε σφιχτά σε αλουμινόχαρτο.
Τοποθετούμε το πακέτο μας σε ταψάκι και το ψήνουμε για 2½ ώρες.
Tip
Αν έχουμε χρόνο, το ψήνουμε στον διπλάσιο χρόνο στους 110°C.