Υλικά
1½ κιλό αρνάκι σε μικρές μερίδες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κιλό γιαούρτι σακούλας
2 κ.σ. δυόσμο ξερό ή 1 ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα ή μπούκοβο
χυμό από 2 λεμόνια
ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
λίγο λευκό κρασί για το μαρινάρισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε τέσσερα κομμάτια χαρτί για ψήσιμο και τα τοποθετούμε ανά δύο χιαστί, να σχηματίζουν σταυρό.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, το ανακατεύουμε καλά σε μια λεκάνη με το γιαούρτι, τον δυόσμο και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε να μαριναριστεί.
Το τοποθετούμε μετά στο χαρτί ψησίματος και το τυλίγουμε σε σφιχτό πακέτο. Βάζουμε το πακέτο σε ταψάκι και το ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 2½ ώρες.
Tip
Γίνεται με οποιοδήποτε κομμάτι από αρνί ή κατσίκι, αλλά και με κοτόπουλο.