Υλικά
1 κιλό γαλοπούλα (μπούτι ή στήθος) σε μερίδες
1 κουτί ντομάτα κονκασέ
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 πορτοκάλια κομμένα στα 4 με τη φλούδα
1 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. ζάχαρη
40 γρ. βούτυρο αγελάδος
λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη γαλοπούλα με το κύμινο, μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Ρίχνουμε το σκόρδο και τον πελτέ, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το κονκασέ, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μαλακώσει η γαλοπούλα.
Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει άλλη μια βράση πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά.
Tip
Ανακυκλώσουμε ιδανικά μια ψητή στον φούρνο γαλοπούλα ή το κοτόπουλο που περίσσεψε, φτιάχνοντας πρώτα τη σάλτσα και προσθέτοντας το πουλερικό τα τελευταία 10'.