Υλικά
1 μπούτι και 1 χεράκι από αρνάκι, σε μερίδες
1 σελινόριζα σε μεγάλα κομμάτια
600 γρ. καρότα σε ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης σε μεγάλα καρέ
1 κλωνάρι σέλερι κομμένο εγκάρσια σε μπαστουνάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
χυμό από 3 πορτοκάλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 σφηνάκι κονιάκ ή ουίσκι
3-4 φυλλαράκια ξερό φασκόμηλο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και ροδίζουμε το αρνάκι και από τις δύο πλευρές.
Το βγάζουμε σε ένα πιάτο και ροδίζουμε στην ίδια κατσαρόλα τα λαχανικά μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το φασκόμηλο και σβήνουμε με το κονιάκ ή το ουίσκι.
Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και τον χυμό του πορτοκαλιού, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί, μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και τα λαχανικά.
Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τον χυμό του λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αφήνουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε.
Tip
Από λαχανικά, βάζουμε ό,τι προτιμούμε. Μπορούμε να προσθέσουμε και πατατούλες, κόκκινη κολοκύθα ή φινόκιο.