Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
βούτυρο αγελάδος για την ταρτιέρα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
½ πακέτο μανιτάρια λευκά σε φετάκια
1 διπλό στήθος από κοτόπουλο βρασμένο και κομμένο σε κυβάκια
1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
½ φλιτζ. φέτα χοντροκομμένη
2 αΥγά
½ φλιτζ. γάλα εβαπορέ
κανέλα στη μύτη του κουταλιού
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάτο και στα τοιχώματα. Την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά στο ελαιόλαδο τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν, μαζί με λίγο αλάτι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα μανιτάρια μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και απλώνουμε το μείγμα επάνω στη ζύμη. Κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει ή τη γυρίζουμε σε έναν ωραίο κόθρο.
Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.
Tip
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα εβαπορέ με 350 ml κρέμα γάλακτος.