Υλικά
500 γρ, μοσχαρίσιος κιμάς
2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
μαϊντανός
1 κ.γ India relish
2 κ.σ κάπαρη
1 κ.σ. φασκόμηλο
1/2 κ.γ beau monde seasoning
1/2 κ.γ mei jen pepper
1 χτυπημένο αυγό
60 ml λευκό κρασί
1 κ.σ λάδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σπάσε τον κιμά με ένα πιρούνι. Σκόρπισε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και τα μπαχαρικά.
Μετά ανακάτεψε ιδανικά με τα χέρια σου. Άφησε το μείγμα να ησυχάσει 15 λεπτά.
Στο τέλος πρόσθεσε το India relish, την κάπαρη, το κρασί και γενικά όλα τα υπόλοιπα υλικά κι άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10 ακόμα λεπτά.
Τώρα ήρθε η ώρα να φτιάξεις 4 ζουμερά burger. Καλό είναι το πάχος τους να μην ξεπερνά τα 2,5 εκατοστά.
Βάλε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μην το αφήσεις να κάψει πάρα πολύ.
Ρίξε τα burger, κι αφού χαμηλώσεις τη φωτιά, ψήσε για 4 λεπτά.
Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι καλοψημένο εξωτερικά και πολύ ζουμερό εσωτερικά.
Tip
Σίγουρα μπορείς να το συνοδέψεις με κάποιο cocktail της αρεσκείας του, όπως ας πούμε ένα daiquiri.