X

Μπομπότα με Διάφορα Τυριά

Το καλαμποκάλευρο σε συνδυασμό με το βούτυρο κάνουν τη διαφορά: Αυτή την κίτρινη τραγανή κρούστα που δεν θα βρεις σε άλλη πίτα.

Υλικά

300 γρ. φέτα τριμμένη

200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

100 γρ. ανθότυρο ψιλοκομμένο

1/2 φλ. κατσικίσιο βούτυρο

400 γρ. καλαμποκάλευρο

150 γρ. φρέσκο γάλα

2 αυγά χτυπημένα

2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή ξερή ρίγανη, δυόσμο ή θυμάρι

φρυγανιά για το πασπάλισμα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε ½ λίτρο νερό και μόλις το αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Μόλις κρυώσει, ρίχνουμε το γάλα και το ανακατεύουμε καλά.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά.

Προσθέτουμε στον χυλό τα τυριά, τα μυρωδικά, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί, ισιώνουμε την επιφάνεια και την πασπαλίζουμε με φρυγανιά και με το υπόλοιπο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200°C για 40'-45', μέχρι να ροδίσει.

Tip

Στην αγορά θα βρείτε και ωμό και ψημένο καλαμποκάλευρο. Προτιμήστε το δεύτερο, που δεν έχει αλευρώδη υφή και κάνει καλύτερη κρούστα.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.