Υλικά
2 χοντρά έτοιμα φύλλα (χωριάτικο ή σφολιάτα)
150 γρ. φέτα πικάντικη τριμμένη
100 γρ. κασέρι τριμμένο
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή 1 κ.γλ. ξερό
ελαιόλαδο για το τηγάνι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη φέτα, το κασέρι, τα αυγά, το πιπέρι και τον δυόσμο.
Λαδώνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και απλώνουμε στον πάτο το πρώτο φύλλο ζαρώνοντάς το. Κόβουμε προσεκτικά ό,τι περισσεύει. Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, που επίσης θα ζαρώσουμε. Λαδώνουμε την επιφάνεια.
Ενώνουμε καλά τις άκρες.
Αρχικά ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2' και μετά χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Με ένα πιρούνι ανασηκώνουμε την πίτα να δούμε αν ρόδισε από την κάτω πλευρά και μετά τη γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη.
Αν θέλουμε την πίτα μας τηγανητή, βάζουμε περισσότερο λάδι στο τηγάνι.
Tip
Γίνεται το ίδιο νόστιμη χωρίς αβγά ή δυόσμο, αλλά και με όποιο μίγμα από τυριά μας περισσεύει στο ψυγείο. Μπορούμε να της προσθέσουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σποράκια γλυκάνισου.