Υλικά
6 φύλλα κρούστας
1 λίτρο κρύο γάλα
5 αβγά χτυπημένα
500 γρ. μαλακιά φέτα λιωμένη
4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος και επιπλέον βούτυρο λιωμένο για το φύλλο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μεγάλο κατσαρολάκι το κρύο γάλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. Σε μέτρια φωτιά δένουμε την κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς.
Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και ενσωματώνουμε ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις πρώτα το τυρί, μετά το βούτυρο και τέλος τα αβγά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Απλώνουμε το πρώτο φύλλο στον πάγκο μας και το βουτυρώνουμε.
Πάνω του εφαρμόζουμε το επόμενο και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Απλώνουμε την κρέμα στο κάτω μέρος των φύλλων και τυλίγουμε προσεκτικά σαν πακετάκι, φροντίζοντας να κλείσουμε καλά τις άκρες.
Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι, βουτυρώνουμε καλά την επιφάνεια και ψήνουμε για 45' περίπου, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Την τρώμε ζεστή.
Tip
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μισή φέτα με τριμμένο κασέρι ή γραβιέρα, για πιο ήπια, γλυκιά γεύση.