Υλικά
800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κρόκο αβγού
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
1 κουτ. γλυκού γούστερ σος
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουτ. σούπας θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
ψωμάκια, ντομάτα, μαρούλι, μαγιονέζα, κέτσαπ, μουστάρδα
Εκτέλεση
Ζυμώστε όλα τα υλικά και αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες, σκεπασμένο με μεμβράνη τροφίμων.
Πλάστε 4 burgers και ψήστε τα σε μαντεμένιο σκεύος ή σε αντικολλητικό τηγάνι για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά (ο χρόνος αυτός είναι για μέτριο ψήσιμο, αν όμως τα θέλετε καλοψημένα, αφήστε τα για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά).
Σερβίρετε τα burgers σε ψωμάκι, με μαγιονέζα, κέτσαπ ή μουστάρδα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, μαζί με φύλλα μαρουλιού και φέτες ντομάτας.
Μπορείτε ακόμα να βάλετε πίκλες αγγουριού ή καραμελωμένα κρεμμύδια, για περισσότερη γεύση.
Τip
Η Worcestershire sauce είναι μια έτοιμη σάλτσα που θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ. Λίγες σταγόνες φτάνουν για να δώσουν νοστιμιά σε σάλτσες και στο μείγμα του κιμά της συνταγής μας.