Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι
500 γρ. γαρίδες με κέλυφος
300 γρ. ντομάτες τριμμένες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 μικρές τσίλι πιπεριές ψιλοκομμένες
60 ml μπράντι ή λευκό κρασί
1 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε τις γαρίδες και βάλτε σε ένα μπολ τα σώματα και σε ένα άλλο τα κεφάλια τους.
Σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα κεφάλια από τις γαρίδες και τις τσίλι πιπεριές. Αφήστε για 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά, σβήστε με το μπράντι ή το κρασί και συμπληρώστε 100 ml νερό. Αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε για 5 λεπτά.Στραγγίξτε τη σάλτσα και κρατήστε τη σε ένα μπολ.
Σοτάρετε τις γαρίδες σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίξτε τη σάλτσα που έχετε κρατήσει και τις τριμμένες ντομάτες. Αλατίστε, προσθέστε τον βασιλικό και μαγειρέψτε τη σάλτσα για 2-3 λεπτά.
Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τον χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία, και στραγγίξτε τα.
Ανακατέψτε το σπαγγέτι με τη σάλτσα και σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Τip
Η σάλτσα με τα κεφάλια από τις γαρίδες είναι μια εύκολη παραλλαγή της κλασικής εστιατορικής σάλτσας μπισκ. Την ετοιμάζουμε ξεχωριστά, για να δώσουμε όσο περισσότερη γεύση γαρίδας μπορούμε στο μαγείρεμα αυτής της συνταγής.