X

Αλμυρό Τσουρέκι με Σφολιάτα και 3 Τυριά

Η συνταγή για μία αλμυρή εκδοχή στο τσουρέκι, με σφολιάτα και 3 τυριά.

Υλικά

Υλικά για 2 τσουρέκια

2 φύλλα σφολιάτας

500 γρ. ανθότυρο

300 γρ. τριμμένη γραβιέρα

300 γρ. τριμμένο κασέρι

4 αυγά

2 κουτ. σούπας κύμινο

4-5 κλωναράκια φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι)

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάστε τη γέμιση: Ανακατέψτε σε ένα μπολ το ανθότυρο με τη γραβιέρα, το κασέρι, 3 αυγά, τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Ανοίξτε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο εργασίας. Κόψτε κάθε φύλλο σε 3 λωρίδες κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς.

Μοιράστε τη μισή ποσότητα από τη γέμιση στις 3 λωρίδες ζύμης.

Αλείψτε τις άκρες της ζύμης με νερό και τυλίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε ρολό κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς. Πιέστε τις άκρες για να κολλήσει η ζύμη.

Πιάστε τις άκρες από τα 3 ρολά και πλέξτε τα μεταξύ τους, σχηματίζοντας ένα τσουρέκι.

Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και με τα υπόλοιπα υλικά, φτιάχνοντας ακόμα ένα τσουρέκι.

Χτυπήστε το αυγό που περίσσεψε με 2 κουταλιές νερό. Βάλτε τα τσουρέκια προσεκτικά σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αλείψτε τα με το αυγό και πασπαλίστε με το κύμινο.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 50 λεπτά.

Τip

Πρωτότυπα αλμυρά τσουρέκια, ιδανικά για πρωινό ή σνακ.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.