Υλικά
500 γρ. ριγκατόνι
1 ματσάκι τρυφερή ρόκα
4 κουτ. σούπας κουκουνάρι
2 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Πολτοποιήστε στο μπλέντερ ή στον πολυκόφτη τη ρόκα με το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι, το σκόρδο, τη μισή ποσότητα από την παρμεζάνα και λίγο αλάτι.
Βράστε τα ριγκατόνι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Στραγγίξτε τα.
Αδειάστε το πέστο ρόκας στην κατσαρόλα, ρίξτε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατέψτε τα.
Μοιράστε τα ζυμαρικά στα πιάτα, πασπαλίστε με την υπόλοιπη ποσότητα παρμεζάνας και σερβίρετε.
Τip
Αυτό το διαφορετικό πέστο έχει μια υπέροχη, ελαφρώς πικρή γεύση, από τη ρόκα, που συνδυάζεται υπέροχα με την παρμεζάνα και το κουκουνάρι. Μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, μπορείτε να προσθέσετε και μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, για πιο απαλή γεύση και ακόμα πιο λαμπερό πράσινο χρώμα.