X

Τυροκροκέτες με Νιφάδες Βρώμης και Γιαούρτι

Ανάλαφρες και τραγανές, τρώγονται δυο-δυο, αφού δεν τις βαραίνει το λάδι του τηγανιού. Ψήνονται ωραιότατα στον φούρνο.

Υλικά

225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

60 γρ. νιφάδες βρώμης

8 κ.σ. γάλα

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

50 γρ. βούτυρο αγελάδος

100 γρ. τριμμένη γραβιέρα

30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

λίγο ελαιόλαδο και τριμμένο τυρί για την κρούστα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ μουλιάζουμε τις νιφάδες της βρώμης με το γάλα για 5'.
Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια. Τρίβουμε ελαφρά το μείγμα και προσθέτουμε τη βρώμη, τα τυριά, το γιαούρτι, τον μαϊντανό και λίγο αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό χαρτί του φούρνου.

Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, με περίπου 5 εκ. διάμετρο. Τα τοποθετούμε στο ταψί, τα λαδώνουμε και τα πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα.

Τα ψήνουμε για 10', μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά.

Tip

Ευκαιρία να αξιοποιήσουμε κομματάκια τυριών που μπαγιατεύουν στο ψυγείο: τα ψιλοκόβουμε και τα τρίβουμε στο μούλτι.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.