Υλικά
500 γρ. κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες
500 γρ. μελιτζάνα σε λεπτές φέτες
αλάτι
σπορέλαιο για το τηγάνι
Για το κουρκούτι
200 γρ. αλεύρι
50 γρ. κορν φλάουρ
½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κρόκο αυγού
330 γρ. παγωμένη ξανθιά μπίρα
ψιλοκομμένο μαϊντανό
ψιλοκομμένο άνηθο
1 κ.γλ. θυμάρι
αλάτι
Για τη σάλτσα φέτας
1 φλιτζ. γάλα
250 γρ. μαλακιά φέτα τριμμένη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.γλ. δυόσμο ξερό
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη κρύα όλα τα υλικά για το κουρκούτι. Ξεκινάμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, για να μη σβολιάσει. Αν δυσκολευόμαστε σε αυτή τη φάση, χτυπάμε το κουρκούτι στο μούλτι. Θα βγει λείο και βελούδινο. Το αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο: έτσι, στο τηγάνι θα βγει ακόμα πιο τραγανό.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα φέτας: Ζεσταίνουμε το γάλα και πριν αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε τη φέτα και τον χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η φέτα. Μόλις πήξει η σάλτσα, ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Κατεβάζουμε από το μάτι και ρίχνουμε το πιπέρι και τον δυόσμο.
Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.
Ζεσταίνουμε πολύ καλά το σπορέλαιο. Αλατίζουμε ελαφρά τα λαχανικά, τα περνάμε από το κουρκούτι και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές στο καυτό σπορέλαιο μέχρι να ροδίσουν. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τα καυτά λαχανικά σε πιατέλα και σε ένα μπολάκι στο πλάι τη δροσερή σάλτσα φέτας.
Tip
Στα λαχανικά μπορούμε να προσθέσουμε μπαστουνάκια από καρότο, ροδέλες από άγουρη ντομάτα και λωρίδες από πράσινες ή χρωματιστές πιπεριές.