Υλικά
Υλικά για 2 πίτες
1 πακέτο φύλλα κρούστας
ελαιόλαδο
1 αυγό
Για τη γέμιση
1½ κιλό φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
50 γρ. βούτυρο
2 κουτ. σούπας αλεύρι
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
1 σφηνάκι μπράντι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 ασπράδια
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε σε φέτες τα μανιτάρια. Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι και ύστερα από 2-3 λεπτά ρίξτε τα μανιτάρια. Αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά και σβήστε με το μπράντι.
Πασπαλίστε με το αλεύρι, αλατοπιπερώστε και κατεβάστε τα από τη φωτιά. Αφήστε τα να κρυώσουν και ανακατέψτε με τα ασπράδια, ελαφρά χτυπημένα, την παρμεζάνα, τη γραβιέρα, τη μουστάρδα, το θυμάρι και τον μαϊντανό.
Ανοίξτε τα μισά φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας, αλείψτε τα με ελαιόλαδο και βάλτε τα το ένα επάνω στο άλλο. Απλώστε τη μισή ποσότητα από τη γέμιση κατά μήκος της μικρότερης πλευράς, διπλώστε τις δύο άκρες προς τα μέσα και τυλίξτε σε ρολό. Αλείψτε τις άκρες των φύλλων με λίγο χτυπημένο αυγό. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά.
Αλείψτε τις πίτες με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό και βάλτε τις στο ταψί. Ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C για 45 λεπτά.
Τip
Ωραίο χορτοφαγικό πιάτο. Αφήστε το μείγμα να στραγγίσει πριν το μοιράσετε στα ρολά, για να μην πανιάσουν τα φύλλα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.