Υλικά
2 μελιτζάνες φλάσκες
2 κολοκύθια
200 γρ. φρέσκα φασολάκια
3 πράσινες πιπεριές
2 πατάτες
1 μικρό ματσάκι σέσκουλα
6-7 κολοκυθανθούς
2 ξερά κρεμμύδια
4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια.
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε τα κολοκύθια, τα φασόλια, τις πιπεριές, τις πατάτες, τα σέσκουλα, τους ανθούς και τις μελιτζάνες. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Στο τέλος προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε κι ένα μικρό ποτηράκι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγομαγειρευτεί, μέχρι να μείνει με το λάδι του.
Tip
Οι Κρητικοί δεν συνηθίζουν τα μυρωδικά, μπορούμε όμως στο τέλος να προσθέσουμε μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο βασιλικό. Για πιο χορταστικό φαγητό, προσθέτουμε στο τέλος ένα ποτηράκι νερό και 100 γρ. ξινόχοντρο τραχανά και τον αφήνουμε να σιγοβράσει για 10'-15'.