Υλικά
Υλικά για 6 πίτες
6 μέτριες αραβικές πίτες
250 γρ. φέτα
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ούζο
1 κ.γλ. μαραθόσπορο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο
4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
πιπέρι
Για τη συνοδευτική σαλάτα
1 ντομάτα σε καρεδάκια
1 πιπεριά σε καρεδάκια
1 αγγουράκι σε καρεδάκια
φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
μερικές σταγόνες λεμόνι
αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας, φροντίζοντας να στραγγίξουμε τις ντομάτες από τα ζουμιά τους.
Κοπανίζουμε στο γουδί τον μαραθόσπορο. Χτυπάμε στο μπλέντερ πρώτα τη φέτα με το ούζο και τον μαραθόσπορο και ύστερα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
Ζεσταίνουμε τις πίτες στη φρυγανιέρα ή στο αντικολλητικό τηγάνι και μοιράζουμε πάνω τους το ντιπ και από πάνω του τη σαλάτα.
Tip
Γίνεται και με πίτες για σουβλάκι ή με ένα ωραίο προζυμένιο ψωμί. Αντί για μαραθόσπορο, μπορούμε να βάλουμε μείγμα μπαχαρικών (για κρέας ή κοτόπουλο) ή πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή).