X

Ρολάκια Σφολιάτας με Φέτα και Πάστα Ελιάς

Εύκολη συνταγή που τρώγεται ζεστή σαν σνακ, συνοδεύει υπέροχα μια χωριάτικη σαλάτα, αλλά σερβίρεται και στον μπουφέ. Σου λύνει σίγουρα τα χέρια όταν προκύπτουν ξαφνικές επισκέψεις, αφού συνοδεύει ωραιότατα αλκοόλ ή μια μπίρα.

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας

250 γρ. φέτα σπασμένη

1 βαζάκι πάστα ελιάς ή ελιές σε ροδελίτσες

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

μερικά φυλλαράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό

ελαιόλαδο

σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Κόβουμε όσο ακόμα είναι πολύ κρύο το φύλλο της σφολιάτας σε 3 ροδέλες.

Πασπαλίζουμε κατά μήκος στη μία άκρη του φύλλου τη φέτα. Προσθέτουμε την πάστα ελιάς ή τις ελιές, τον μαϊντανό και το ξύσμα. Τυλίγουμε σε ρολό.

Βάζουμε τα ρολάκια σε λαδωμένο ταψί, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε αν θέλουμε με σουσάμι.

Τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.

Tip

Γίνονται και με φύλλο κρούστας, χωριάτικο ή ζύμη κουρού. Ακόμα καλύτερα είναι με δικό μας χειροποίητο φύλλο. Αν τα φτιάξετε με σφολιάτα, καταναλώστε τα αμέσως, καυτά από τον φούρνο.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.