X

Τυροψωμάκια - Κεφτεδάκια

Ψωμάκια αφράτα, ιδανικά για το πρωινό ή το σάντουιτς, που γίνονται γρήγορα γιατί δεν χρειάζονται φούσκωμα! Τρώγονται και σκέτα, σαν πεντανόστιμα τυροπιτάκια.

Υλικά

150 γρ. φέτα σπασμένη

½ φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο

100 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

150 γρ. γιαούρτι

3 κ.γλ. μπέικιν

1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη

2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

125 γρ. χλιαρό νερό

125 γρ. γάλα

μίγμα από ψιλοκομμένο βασιλικό, δεντρολίβανο & θυμάρι

1 κ.γλ. αλάτι

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ όλα μαζί τα υλικά, εκτός από τη φέτα, ή τα ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στο τέλος προσθέτουμε τη φέτα και την ενσωματώνουμε με το χέρι, για να μη διαλυθεί τελείως.

Στρώνουμε το ρηχό ταψί του φούρνου με χαρτί ψησίματος. Πλάθουμε στρογγυλά ψωμάκια στο μέγεθος ενός μικρού ροδάκινου, τα χαράζουμε σταυρωτά και τα τοποθετούμε στο ταψί. Τα αλείφουμε με λίγο γάλα.

Τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200°C για 5' και μετά στους 180°C για 10'-15'.

Tip

Για διαφορετικές γεύσεις, άλλα ψωμάκια τα αφήνω σκέτα και άλλα τα πασπαλίζω (μετά το γάλα) με γλυκάνισο, σουσάμι ή πάπρικα. Για φυσική γεύση, παραλείπω το μείγμα των μυρωδικών.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.