Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
1 πακέτο πένες
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 σκελίδα πολύ ψιλοκομμένο σκόρδο
6 κλωναράκια ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε. Τις βάζουμε σε μια σαλατιέρα και τις ανακατεύουμε καλά με το λάδι, για να μην κολλήσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Τις ενώνουμε με τις πένες, μαζί με το σκόρδο και τον βασιλικό (αν δεν μας βρίσκεται βασιλικός, μπορούμε να βάλουμε ρίγανη, φασκόμηλο, ξερό βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκομμένο).
Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το πιπέρι (για πιο ελληνική γεύση, αντικαθιστούμε την παρμεζάνα με κυβάκια φέτας ή μανούρι, προσθέτουμε μερικές ψιλοκομμένες ελιές και αρωματίζουμε με ξερή ρίγανη).
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Tip
Το μυστικό νοστιμιάς είναι οι ώριμες, κόκκινες, γλυκές ντομάτες του καλοκαιριού, ειδικά αν τις βρείτε από μποστάνι. Το ίδιο ωραία γίνεται η σαλάτα και με ώριμα, ζουμερά ντοματίνια κομμένα στα δύο.