Υλικά
1½ κιλό μοσχαρίσιο νουά
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κλωναράκια φρέσκο εστραγκόν ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
250 ml λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
ψίχα από 2 λεμόνια
2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ρύζι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάλτε στην κατσαρόλα 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας. Προσθέστε τα κρεμμύδια και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες. Σοτάρετέ τα σε δυνατή φωτιά, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα, και μετά σβήστε με το κρασί.
Αφήστε για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέστε 250 ml νερό, τον μαϊντανό, τη μουστάρδα, την ψίχα των λεμονιών και το εστραγκόν. Αλατοπιπερώστε και σκεπάστε την κατσαρόλα. Μαγειρέψτε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 1½ ώρα.
Ξεσκεπάστε και στραγγίξτε τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα. Διαλύστε το κορν φλάουρ σε 4-5 κουταλιές νερό και ρίξτε το στη σάλτσα. Ανακατέψτε και αφήστε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
Κόψτε το κρέας σε φέτες και σερβίρετε με τη σάλτσα, συνοδεύοντας με ρύζι.
Tip
Το ξερό εστραγκόν έχει πολύ δυνατό άρωμα και γλυκιά γεύση. Ξεκινήστε με την ποσότητα που σας προτείνω και αν σας αρέσει το άρωμά του προσθέστε περισσότερο.