Υλικά
600 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
2 κρεμμύδια
6 χρωματιστές πιπεριές
125 ml λευκό κρασί
3 κουτ. σούπας σόγια σος
250 ml κρέμα γάλακτος
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε λεπτές λωρίδες.Καθαρίστε και κόψτε σε πολύ λεπτές λωρίδες τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
Σοτάρετε πρώτα το κοτόπουλο σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο για αρκετά λεπτά σε δυνατή φωτιά και μετά ρίξτε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Αφήστε τα για 5-6 λεπτά σε πολύ δυνατή ένταση και σβήστε με το κρασί.
Ύστερα από 2-3 λεπτά ρίξτε τη σόγια σος και την κρέμα γάλακτος.
Αλατοπιπερώστε (αλατίστε ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η σόγια σος), μαγειρέψτε σε μέτρια ένταση για 3-4 λεπτά ακόμα και σερβίρετε.
Tip
Βρασμένο μακρύκοκκο ρύζι ή μπασμάτι είναι η ιδανική γαρνιτούρα γι’ αυτή τη νόστιμη σάλτσα με πιπεριές.