Υλικά
400 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
2 καρότα
1 αγγουράκι
3 κολοκυθάκια
3-4 κλωναράκια σέλερι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαύρο σουσάμι
αλάτι, πιπέρι
Για το ντρέσινγκ
2 κ.σ. σόγια σος
2 κ.σ. ρυζόξιδο
2 κ.σ. σησαμέλαιο
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ. χυμό λάιμ
1 κ.γλ. ξύσμα λάιμ
½ κ.γλ. τριμμένο τζίντζερ
Εκτέλεση
Αλείψτε με το ελαιόλαδο τα φιλέτα του κοτόπουλου, αλατοπιπερώστε τα και ψήστε τα στους 200°C για 30'.
Καθαρίστε και κόψτε τα λαχανικά σε πολύ λεπτές λωρίδες με το μαχαίρι ή με τη βοήθεια ενός μαντολίνου.
Ανακατέψτε ξεχωριστά όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
Βάλτε σε ένα μπολ τα λεπτοκομμένα λαχανικά, περιχύστε με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε. Κόψτε τα φιλέτα σε φέτες και ακουμπήστε τα επάνω στα λαχανικά.
Πασπαλίστε με το μαύρο σουσάμι και σερβίρετε.
Τip
Το μαντολίνο είναι ένα ιδιαίτερο εργαλείο που κόβει σε πολύ λεπτές λωρίδες τα λαχανικά.