Υλικά
1 κιλό πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
100 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
100 γρ. παρμεζάνα για την επιφάνεια
500 ml κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και το μπέικον, ρίξτε τον μαϊντανό, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.
Βάλτε σε ένα μπολ τις πατάτες και αλατοπιπερώστε. Ρίξτε το ρεγκάτο, το δεντρολίβανο και το μείγμα με τα σοταρισμένα μανιτάρια.
Ανακατέψτε, αδειάστε το μείγμα στο ταψί, περιχύστε με την κρέμα γάλακτος, πασπαλίστε την επιφάνεια με την παρμεζάνα και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά. Μετά ξεσκεπάστε και ψήστε για άλλα 7-8 λεπτά στο γκριλ.
Tip
Φτιάξτε αυτό το πιάτο σε μικρά ατομικά πυρίμαχα σκεύη, για να τα σερβίρετε πιο εύκολα και εντυπωσιακά.