Υλικά
1 κιλό χωριάτικο ψωμί
300 γρ. βρασμένο και ξεψαχνισμένο κοτόπουλο
200 γρ. γκούντα τριμμένη
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
500 γρ. μανιτάρια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
8 αυγά
750 ml γάλα
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες και σοτάρετέ τα σε λίγο ελαιόλαδο, μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώστε και κατεβάστε τα από την εστία.
Κόψτε το ψωμί σε μεγάλους κύβους. Βάλτε τους σε ένα μπολ και προσθέστε τα μανιτάρια, την γκούντα, το γάλα, το ψαχνό του κοτόπουλου και τα αυγά χτυπημένα.
Ανακατέψτε τα υλικά και αδειάστε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίστε με τη γραβιέρα και ψήστε στους 180°C για 35 λεπτά.
Tip
Μια εύκολη συνταγή για να αξιοποιήσετε υλικά που ενδεχομένως περισσεύουν στο ψυγείο σας. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα συγκεκριμένα τυριά με οποιοδήποτε άλλο κίτρινο ή λευκό τυρί και το κοτόπουλο με ψιλοκομμένα αλλαντικά.