Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι
4 ώριμες ντομάτες
12 ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
1 κ.σ. κάππαρη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
αλάτι
Εκτέλεση
Κόψτε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους.
Αλατίστε τις και αφήστε τις να στραγγίξουν για 30'. Ξεπλύνετε την κάππαρη από την άλμη της και ψιλοκόψτε την.
Ανακατέψτε τις ψιλοκομμένες και στραγγισμένες ντομάτες με την κάππαρη, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο, το κρεμμύδι, τις ελιές και το σκόρδο.
Αφήστε τη σάλτσα στο ψυγείο για 15'.
Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τα. Ανακατέψτε τα με τη δροσερή σάλτσα και σερβίρετε.
Tip
Συνοδέψτε αυτή τη μακαρονάδα με τριμμένη φέτα ή ξινομυζήθρα.