Υλικά
500 γρ. κριθαράκι
12 ντοματίνια
6 μικρά κολοκυθάκια
1 κίτρινη και 1 κόκκινη πιπεριά
1 ματσάκι τρυφερή ρόκα
2 κ.γλ. ξερό βασιλικό
ελαιόλαδο
αλάτι
Για το ντρέσινγκ
5 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. τυρί κρέμα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
4 λιαστές ντομάτες σε λάδι
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
1 κ.γλ. ξερό βασιλικό
αλάτι
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τα λαχανικά για ψήσιμο: Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, τα κολοκυθάκια σε μικρότερα κομμάτια και ψιλοκόψτε τις πιπεριές.
Βάλτε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί, περιχύστε τα με ελαιόλαδο, αλατίστε τα και πασπαλίστε με τον βασιλικό. Ψήστε τα στους 220οC για 15'.
Όταν ψηθούν, βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
Βράστε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε το.
Ραντίστε με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατέψτε για να μην κολλήσει. Αφήστε το να κρυώσει.
Πολτοποιήστε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο πολυμίξερ.
Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ το κριθαράκι, το ντρέσινγκ και τα ψητά λαχανικά. Ανακατέψτε με απαλές κινήσεις για να μη διαλυθούν τα λαχανικά και σερβίρετε με τη ρόκα.
Τip
Δεν χρειάζεται να ξεπλένετε τα ζυμαρικά με κρύο νερό, γιατί έτσι χάνουν το άμυλο και τη γεύση τους.