Υλικά
500 γρ. πένες
100 γρ. ζαμπόν με λίγα λιπαρά, ψιλοκομμένο
200 γρ. αρακά βρασμένο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
100 γρ. τυρί κρέμα
4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Βράστε τις πένες σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τις.
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο για 3'-4' σε δυνατή φωτιά.
Προσθέστε το ζαμπόν, αφήστε για λίγα λεπτά και μετά ρίξτε τις ντομάτες, τον αρακά και το τυρί κρέμα. Χαμηλώστε τη φωτιά, ανακατέψτε και βράστε για 4'-5'.
Προσθέστε στη σάλτσα τα βρασμένα ζυμαρικά και την παρμεζάνα, ανακατέψτε και σερβίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Τip
Αντικαταστήστε το ζαμπόν με ψιλοκομμένο ψητό κοτόπουλο.