Υλικά
2 πακέτα τορτελίνι με τυρί
500 γρ. ντοματίνια
6 χρωματιστές πιπεριές
1 ματσάκι ρόκα
3 κ.σ. κουκουνάρι
½ ματσάκι μαϊντανό
1 κ.σ. ζάχαρη
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση και βάλτε τα σε ένα ρηχό ταψί. Ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο, με τη ζάχαρη και λίγο αλάτι και ψήστε τα στους 200°C για 20'.
Κόψτε τις πιπεριές σε κύβους και σοτάρετέ τις σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Αλατίστε τις αφού μαγειρευτούν. Αφήστε τα ντοματίνια και τις πιπεριές να κρυώσουν.
Ετοιμάστε τη σάλτσα ρόκας πολτοποιώντας στο πολυμίξερ τη ρόκα, τον μαϊντανό και το κουκουνάρι με 100 ml ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
Βράστε τα τορτελίνι σε αλατισμένο νερό στον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Στραγγίξτε τα, ρίξτε αρκετό κρύο νερό και ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα τορτελίνι με τη σάλτσα ρόκας, τις ψητές πιπεριές και τα ντοματίνια και σερβίρετε.
Τip
Δοκιμάστε τα ψητά ντοματίνια με τα ζυμαρικά, αντί για σάλτσα ντομάτας.