Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
600 γρ. κιμά κοτόπουλου
1 ξερό κρεμμύδι
2 καρότα
500 γρ. τριμμένες ντομάτες
4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Τρίψτε τα καρότα και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι. Σοτάρετέ τα σε λίγο ελαιόλαδο και μετά ρίξτε τον κιμά κοτόπουλου.
Αφήστε σε μέτρια ένταση, ανακατεύοντας μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς. Υπολογίστε περίπου 10' μαγειρέματος.
Ρίξτε μετά τις ντομάτες, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε για 10' ακόμα.
Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, στραγγίξτε τα και σερβίρετέ τα με τη σάλτσα και την τριμμένη παρμεζάνα.
Tip
Παραλλαγή της κλασικής μπολονέζ, πολύ πιο ελαφριά και αρωματική.