Υλικά
300 γρ. βρασμένες πένες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 μπάλες μοτσαρέλα
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
4 κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. τριμμένο κόλιαντρο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2-3 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό
ελαιόλαδο
1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
αλάτι
Εκτέλεση
Απλώστε τα κολοκυθάκια σε αντικολλητικό ταψί, ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίστε τα με τον κόλιαντρο, αλατίστε και ψήστε τα στους 180°C για 10'.
Βάλτε σε ένα μπολ τις πένες και προσθέστε τα κολοκυθάκια, τη μοτσαρέλα κομμένη σε μικρότερα κομμάτια, τα ντοματίνια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον βασιλικό.
Ρίξτε 4 κουταλιές ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, αλατίστε και ανακατέψτε (μπορείτε να προσθέσετε και 2-3 κουταλιές μαγιονέζα light, για πιο ωραία υφή).
Σερβίρετε τη σαλάτα και πασπαλίστε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Tip
Ρίξτε το ντρέσινγκ λίγο πριν σερβίρετε, για να μη μαλακώσουν τα ζυμαρικά.