Υλικά
250 γρ. βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια
8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γλ. τριμμένο κόλιαντρο
1 κ.γλ. κύμινο
1 κ.σ. ζάχαρη
ελαιόλαδο
αλάτι
1 ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένη
500 γρ. ντοματίνια
Για το ντρέσινγκ
5 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. μουστάρδα
από 3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη και θυμάρι
1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, αλατίστε τα, πασπαλίστε με τη ζάχαρη και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήστε τα στους 200οC για 15'.
Σοτάρετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού, αφήστε για 2'-3' σε δυνατή φωτιά και κατεβάστε από την εστία.
Βάλτε σε ένα μπολ τα φασόλια, το μπέικον, τη ρόκα, τα ντοματίνια, τον κόλιαντρο και το κύμινο.
Ανακατέψτε ξεχωριστά σε ένα μπολ τα υλικά για το ντρέσινγκ και ρίξτε το μίγμα στο μπολ με τα φασόλια. Ανακατέψτε και σερβίρετε με ψημένες φέτες ψωμιού.
Tip
Αντί για μπέικον, χρησιμοποιήστε το παραδοσιακό σύγκλινο Μάνης.