Υλικά
200 γρ. βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια
100 γρ. τρυφερό σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα
λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
4 κ.σ. τριμμένα καρύδια
Για το ντρέσινγκ
5 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. μουστάρδα
2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
αλάτι
Εκτέλεση
Ετοιμάστε πρώτα το ντρέσινγκ, ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Προσθέστε και λίγο αλάτι για να γίνει παχύρρευστο.
Βάλτε σε ένα μπολ τα φασόλια, τα κρεμμυδάκια, τα καρότα, το σέλινο και τις λιαστές ντομάτες.
Ρίξτε το ντρέσινγκ και ανακατέψτε.
Σερβίρετε τη σαλάτα βάζοντας περιμετρικά τα τρυφερά φύλλα σπανακιού και πασπαλίστε με την καρυδόψιχα.
Τip
Για περισσότερη ένταση, προσθέστε βραστές γαρίδες ή ψητά καλαμαράκια και λίγο χυμό λεμονιού.