Υλικά
400 γρ. πλιγούρι
2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
1 μελιτζάνα ψιλοκομμένη
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
500 γρ. ντομάτες τριμμένες
2-3 κλωναράκια φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, δεντρολίβανο ή βασιλικό)
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά με το σκόρδο για αρκετά λεπτά και μετά ρίξτε τις ντομάτες.
Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τα κλωναράκια των μυρωδικών.
Μαγειρέψτε τα λαχανικά για 10' και μετά ρίξτε στην κατσαρόλα 1 λίτρο νερό και το πλιγούρι.
Μαγειρέψτε σε μέτρια ένταση για 30' ή μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι.
Διορθώστε τη γεύση στο αλάτι και σερβίρετε.
Tip
Μπορεί να σερβιριστεί και όλο τον χρόνο, σαν γαρνιτούρα. Ταιριάζει πολύ με ψητό αρνί ή χοιρινό.