Υλικά
180 γρ. λευκά φασόλια (μικρά, μεσαία ή γίγαντες)
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
4 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμύδι χοντροκομμένο
500 γρ. κόκκινη κολοκύθα χοντροκομμένη
1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
1 κ.γλ. τριμμένο ξερό κόλιαντρο
χυμό από 1 πορτοκάλι
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια και τα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί τους.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και την κολοκύθα μαζί με την πάπρικα και το κόλιαντρο. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε τα φασόλια, τον χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι, το νερό από το βράσιμο των φασολιών και όσο επιπλέον νερό χρειαστεί για να καλύψουμε καλά τα υλικά μας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 20' ή μέχρι να "σκάσουν" τα φασόλια, γιατί έτσι θα μας δώσουν πιο βελούδινη υφή.
Πολτοποιούμε τη σούπα (ίσως χρειαστεί λίγο επιπλέον νερό) και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Tip
Μοιράζουμε σε σακουλάκια στην κατάψυξη βρασμένα φασόλια και μπορούμε ανά πάσα στιγμή να κάνουμε μια φασολάδα. Επίσης, οι baby κολοκύθες που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ είναι ιδανικές γι’αυτή τη συνταγή.