Υλικά
8 κολοκυθάκια
2 φλάσκες μελιτζάνες
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
150 γρ. φέτα σε μικρούς κύβους
Για το ντρέσινγκ δυόσμου
5-6 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κουκουνάρι
2 κ.σ. χυμό λάιμ
2 σκελίδες σκόρδο
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε φέτες. Αλείψτε τα με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και αλατοπιπερώστε τα.
Απλώστε τα λαχανικά σε ένα ταψί φούρνου και ψήστε τα για 40' στους 180°C.
Βάλτε τα υλικά για το ντρέσινγκ δυόσμου στο μπλέντερ και πολτοποιήστε τα.
Περιχύστε τα ψημένα λαχανικά με το ντρέσινγκ και σερβίρετε με τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τη φέτα.
Tip
Μπορείτε να ψήσετε τα λαχανικά και στη σχάρα.