Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
150 γρ. τριμμένο ψωμί
1 αυγό
1 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. τριμμένο κόλιαντρο
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
50 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Κόψτε τις μελιτζάνες στη μέση, αλατίστε τις, πασπαλίστε με το σκόρδο, το κόλιαντρο και το κύμινο, ενώστε τις και τυλίξτε καθεμιά με αλουμινόχαρτο.
Ψήστε τις στους 180°C για 40'. Βγάλτε μετά την ψίχα με ένα κουτάλι και αφήστε τη σε σουρωτήρι.
Όταν στραγγίξει, βάλτε την ψίχα σε ένα μπολ και προσθέστε το αβγό, το ψωμί, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα και το ρεγκάτο.
Αλατοπιπερώστε και αν χρειαστεί προσθέστε λίγο τριμμένο ψωμί ακόμα.
Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει και μετά πλάστε κροκέτες. Πασπαλίστε τις με αλεύρι και τηγανίστε τις σε λίγο ελαιόλαδο για 2'-3' από κάθε πλευρά.
Σερβίρετε με το στραγγιστό γιαούρτι.
Tip
Διαλέξτε μελιτζάνες βαριές, με γυαλιστερή φλούδα, για να μην έχουν σπόρους που πικρίζουν.