Υλικά
800 γρ. χοιρινή σπάλα ή μπούτι χωρίς κόκαλο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
100 γρ. αγελαδινό βούτυρο
250 γρ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
250 γρ. βερίκοκα χωρίς κουκούτσι
200 ml κόκκινο κρασί
100 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
1 κ.γλ. κανέλα
1 κ.σ. ζάχαρη
από ¼ κ.γλ. μπαχάρι και μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια. Σοτάρετέ τα με το κρεμμύδι και το σκόρδο στο βούτυρο.
Αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σβήστε με το κρασί και ρίξτε στην κατσαρόλα τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα, τα αμύγδαλα, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη.
Προσθέστε 700 ml νερό, αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 1½ ώρα.
Σερβίρετε με πουρέ πατάτας.
Τip
Μαγειρέψτε το κρέας για 2½ ώρες στη γάστρα για να γίνει πολύ τρυφερό.