Υλικά
Για τα κεμπάπ
800 γρ. ανάμικτο μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 αυγό
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
λίγο κύμινο
λίγη γλυκιά πάπρικα
Για τη σάλτσα ντομάτας
500 γρ. τριμμένες ντομάτες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κοφτή κ.γλ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
Για το σερβίρισμα
4 πίτες για σουβλάκι
ελαιόλαδο για τις πίτες
αλάτι & γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση
Βάλτε τα υλικά για τα κεμπάπ σε ένα μπολ, ζυμώστε το μείγμα, πλάστε τα κεμπάπ και ψήστε τα στη σχάρα ή στο γκριλ.
Βάλτε τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας στην κατσαρόλα και βράστε τη σε μέτρια φωτιά για 20'.
Ανακατέψτε τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού.
Αλείψτε τις πίτες με ελαιόλαδο, αλατίστε, πασπαλίστε με την πάπρικα και ζεστάνετέ τις στον φούρνο.
Βάλτε σε κάθε πίτα σάλτσα ντομάτας, μοιράστε τα κεμπάπ και βάλτε στο πλάι τη σάλτσα γιαουρτιού.
Τip
Το μυστικό για αφράτα κεμπάπ με ελαστική υφή είναι το παρατεταμένο ζύμωμα του κιμά με τα υπόλοιπα υλικά.