Υλικά
1 κιλό φρέσκα καλαμαράκια
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μελιτζάνα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
150 γρ. τριμμένο κασέρι
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
4 φέτες ψωμί του τοστ
125 ml λευκό κρασί
ελαιόλαδο
1 κ.γλ. ξερό βασιλικό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε και ξεπλύνετε τα καλαμαράκια. Ψιλοκόψτε τα πλοκάμια τους.
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια.
Αφήστε τα για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, αλατοπιπερώστε και κατεβάστε από το μάτι της κουζίνας.
Κόψτε τη μελιτζάνα σε μικρούς κύβους και τηγανίστε τη σε λίγο ελαιόλαδο. Όταν μαλακώσει, βγάλτε τη σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τις μελιτζάνες με το κασέρι, το μίγμα με τα σοταρισμένα κρεμμύδια, την καπνιστή πάπρικα και τον μαϊντανό.
Γεμίστε τα καλαμαράκια και κλείστε το άνοιγμα με μια οδοντογλυφίδα. Βάλτε τα στο ταψί και περιχύστε τα με το κρασί και λίγο ελαιόλαδο.
Τρίψτε το ψωμί του τοστ και ανακατέψτε το με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και τον βασιλικό.
Πασπαλίστε με το μείγμα αυτό τα καλαμαράκια και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 20' περίπου.
Tip
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νωπά ή κατεψυγμένα καλαμαράκια. Για να μείνουν τρυφερά, μαγειρέψτε τα για λίγο χρόνο σε υψηλή θερμοκρασία.